DIXIT

DIXIT

dimarts, 5 de maig del 2015

XOCOLATES JAUME BOIX

La fàbrica de dolços de Jaume Boix fou fundada el 1754. Aquesta empresa era una de les tres dedicades a la producció de xocolata a Barcelona- al costat de la Juncosa i l’ Amatller -, i va ser pionera a oferir productes com la xocolata en pols, l'antecedent dels actuals cacaus solubles, que es venia en paquets individuals.



Diuen que aquest carrer exhalava un deliciós aroma i que sempre la rondaven els nens, esperant que a la sortida de la feina algú volgués donar-los alguna llaminadura. Boix també va ser pionera a incloure cromos col•leccionables amb les seves xocolatines. Alguns de la sèrie dedicada a la Gran Guerra, de futbol, de bous, de vestits regionals, de novel•les de Jules Verne, o d'estrelles del cinema. Una en concret va tenir molt èxit, la de l'Àfrica Salvatge, bressol del cacau que arribava des de la colònia espanyola de Guinea Equatorial. En una caixa de metall d'aquesta empresa es podia veure la fàbrica amb la seva xemeneia que ocupava gran part de l'actual carrer Sugranyes. La més gran en el seu gènere del país, amb una producció diària de 10.000 quilos de xocolata.

Jaume Boix va ser pionera a incloure cromos col•leccionables amb les seves xocolatines.

El 1892, la Companyia Colonial de Cuba va denunciar a la Boix, que comercialitzava la marca Colonial. Els cubans van guanyar el plet i l'empresari català va haver de renunciar a aquest nom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada