DIXIT

DIXIT

dissabte, 1 de març del 2014

LA PRIMERA EN CATALÀ


Un 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, la veu de Joan Albert Argerich inaugurava Ràdio 4: 

"Bon dia, amics, benvinguts a Ràdio 4, l'emissora de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya que us parla en Català"

Nascuda al 1976, per voluntat política, en plena Transició, amb sis amenaces de tancament sofertes, la última al 2006. Els catalans que hem crescut amb la seva veu en català, sempre viva, no ens podem estar d’agrair la professionalitat i capacitat de resistència dels seus treballadors. Una lluita sostinguda i continuada majoritàriament de David contra Goliath. Sempre mancada de recursos econòmics, materials i humans, sense gaire audiència.

Ràdio-4  continua viva, mostrant-se així un cop més la importància d’esser humans amb recursos i no pas recursos humans, convençuts de qui són, on són i cap a on volen anar.

La història d’aquesta resistència és la que explica Josep Maria Adell, que va ser president del comitè d’empresa de RNE a Catalunya , mitjançant un vídeo, presentat el 12 de desembre del 2013 Col·legi de Periodistes, amb motiu del 37 aniversari i que narra les diverses mobilitzacions que han engegat els treballadors de l’emissora des de la seva fundació fins a la gran mobilització del 2006 per aconseguir que l’emissora no tanqués: RÀDIO 4, UNA VEU DE RESISTÈNCIA

Des de les veus de la Gramàtica Parda els felicitem i reconeixem la tasca assolida sumant-nos a la defensa de la seva veu, que és la nostra. I seguirem fent recerca immersos en l’ “Arqueologia dels Sentits” per no oblidar el registre patrimonial identitari que ens han dut al present, permetent albirar un futur que construirem plegats.



Fonts:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada